Проект POWERTY организира своя III-ти междурегионален тематичен семинар по темите с енергийната бедност

Енергийна Агенция – Пловдив, заедно с партньорите по проект  проект  POWERTY project “Renewable energies for vulnerable groups” , организират III-ти междурегионален тематичен семинар в рамките на проекта.

 

Семинарът ще се проведе на 17 и 18 Юни, 2021г. - онлайн, обхващайки следните акценти:

  • Ден 1 (17/06/2021): Социални иновации за енергиен  преход и справяне с енергийната бедност
  • Ден 2 (18/06/2021): Овластяване на гражданите и местните власти  - Добри практики

 

За да заявите участие, моля регистрирайте се на следния линк: Meeting Registration - Zoom

 

Програма на събитието

 

Допълнителна информация:

 

Основната цел на POWERTY е да насърчи по-широкото използване на ВЕИ сред уязвимите групи, като устойчив метод за смекчаването на проблема.  Промотирайки ВЕИ решения сред уязвими домакинства, POWERTY ще помогне за справяне с енергийната бедност. Предвид необичайните условия на тези домакинства, ще бъдат подкрепени различни мерки за социални иновации на основа на по-широкото участие, интегриране и въвличане на уязвимите групи.

Проектът спомага за създаването и идентифицирането на иновативни ВЕИ технологии и практики, подходящи за уязвимите групи, в т.ч. колективни решения и нови финансови механизми и схеми свързани с ВЕИ. Проектът, също така, помага за подобряването на регулаторната рамка свързана с ВЕИ и уязвимите групи и дава възможност на социалните иновации да стимулират гражданското участие.

Проектът ще разработи пълен обучителен процес между партньори от 6 страни (Испания, Франция, Полша, Литва, България и Обединеното Кралство), притежаващи различна допълваща се експертиза и различни нива на компетенции (регионални/ национални), чрез което се улеснява ефективният поток от знания между участващите региони. Ще се идентифицират повече от 50 добри практики, като ще се организират повече от 50 събития, които ще ангажират повече от 60 заинтересовани страни с цел сформирането на 5 регионални плана за действие, имащи отношение към повече от 25 милиона жители.


Енергийна Агенция - Пловдив

За повече информация, разгледайте нашата брошура: Корпоративна брошура Енергийна Агенция - Пловдив


Последни новини и събития


Полезни връзки
Нашата Facebook страница


АБОНИРАЙ СЕ

Запишете вашият мейл адрес в полето, за да получавате новини от нас.

АБОНИРАЙ СЕ

Присъединете се към нашата листа, за да получавате актуална информация на електронната си поща.


CAPTCHA Image