Step-WISE

Изграждане на капацитет на местните власти за създаване на дигитални, интегрирани планове за преход към чиста енергия

  Проект Step-WISЕ цели да насърчи енергийния преход чрез изграждане и повишаване капацитета и уменията на местните власти да изпълняват и правят мониторинг на плановете си за преход към чиста енергия посредством дигитални решения.


  Географските, политически и социални особености на регионално ниво обуславят специфичните нужди на местното управление; също така, местните заинтересовани страни имат специфични дейности и умения за своя регион. Step-WISE ще обърне внимание на това „местно ДНК“ и ще го вгради в процеса на вземане на решения на местните власти като първа стъпка към разработване на плановете за преход към чиста енергия.


  Step-WISE ще предостави на местните власти пакет от инструменти: i) учебни материали, базирани на конкретни случаи, които представят как да се ангажират заинтересованите страни и ii) уникален дигитален инструментариум, позволяващ на местните власти да създадат собствен динамичен модел на местните енергийни, социално-икономически и регулаторни особености, който ще улесни изпълнението и мониторинга на плановете за чиста енергия.


  Проектът ще реализира двустепенна програма за изграждане на капацитет в подкрепа на местните власти от България, Испания, Кипър и Средиземноморските острови.


  The Първата вълна ще обучи обучители да създават, реализират и подобряват инструментариума Step-WISE, ръководните му насоки и програмата за изграждане на капацитет.


 Втората вълна ще предаде знанията на местните власти, като ги напътства стъпка по стъпка през инструментариума Step-WISE. Двустепенната програма за изграждане на капацитет ще гарантира устойчивостта на подхода чрез 5 виртуални офиса на знания с хранилища за знания и репликатори, помагайки за възпроизвеждането на подхода в целия ЕС.


Продължителност на проекта:

  Проектът ще продължи 3 години, от 1 декември 2023 до 31 май 2026 год.


Партньори по проекта:

  • Координатор: IES R&D
  • Енергийна Агенция - Пловдив
  • Frederick University
  • Energeiako Grafeio Kyprion Politon
  • CERES OTC
  • SINLOC-Sistema Iniziative Locali Spa
  • R2M Solution Srl

Енергийна Агенция - Пловдив

За повече информация, разгледайте нашата брошура: Корпоративна брошура Енергийна Агенция - Пловдив


Последни новини и събития Step-WISE


Бюлетин Step-WISE


АБОНИРАЙ СЕ

Запишете вашият мейл адрес в полето, за да получавате новини от нас.

АБОНИРАЙ СЕ

Присъединете се към нашата листа, за да получавате актуална информация на електронната си поща.


CAPTCHA Image

Вие се абонирахте успешно!